Studentmeesters beschikt over een uitermate ambitieus team met verschillende specialiteiten. Het overgrote deel van het team bestaat uit HBO- en WO-studenten uit de regio. Hiervoor zijn de Universiteit Twente en de hogeschool Saxion partners. De Studentmeesters zijn vakspecialisten op hun gebied.

Universiteit Twente

De Universiteit Twente (UT) is voornamelijk gefocust op technische studies en biedt studies aan voor ruim 2.000 studenten uit binnenland en buitenland. Deze studies worden aangeboden op zowel bachelor als master-niveau en zijn ondergebracht bij vijf faculteiten, namelijk:

  • Engineering Technology (ET)
  • Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica (EWI)
  • Technische Natuurwetenschappen (TNW)
  • Behavioural, Management & Social Sciences (BMS)
  • Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie (ITC)

Saxion Hogeschool

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). De hogeschool is gevestigd in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Met ruim 26.000 studenten is het Saxion één van de grootste hbo-instellingen van Nederland. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan.