Op maandag 25 februari start Studentmeesters met het aanbieden van huiswerkbegeleiding in het wijkcentrum ’t Dok aan het Sumatraplein te Almelo. Het concept van Studentmeesters is zowel eenvoudig als doordacht: Scholieren worden, na de reguliere schoolactiviteiten, begeleid met hun huiswerk door de inzet van WO- of HBO-studenten van de Universiteit Twente of Saxion Hogeschool.

Studentmeesters beschikt over een grote groep gemotiveerde studenten van bovenstaande instituten die graag ervaring op willen doen in het onderwijs. Zij hebben een hart voor het onderwijs en vinden het geweldig om naast de studie als bijbaan in het onderwijs werkzaam te zijn. Naast het feit dat de studenten inmiddels specialisten zijn in hun vakgebied, willen zij hun kennis graag met passie overbrengen op de scholieren. Ten slotte zijn de studenten getraind voor het begeleiden van de scholieren en worden de studenten (studiebegeleiders) zelf aangestuurd door een vast team van orthopedagogen en docenten.

Locatiemanager Henk Smit: “Er is grote aandacht voor het aanleren van plannings- en studievaardigheden. De huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat een kind zelfstandig en gestructureerd leert werken. Thuis is er rust rond het schoolwerk”.

“Leerlingen van alle middelbare scholen zijn welkom op onze nieuwe locatie. Onze missie is dat het laagdrempelig en toegankelijk moet zijn voor alle leerlingen, van de brugklas tot aan de examenklas. Ook voor de ouders moet deze vorm van begeleiding financieel interessant zijn. Het moet betaalbaar blijven. Daarom hebben we besloten om de prijs voor huiswerkbegeleiding laag te houden” aldus Smit. “En van een wachtlijst hebben wij geen last!”

Aansluitend op de voorjaarsvakantie (25 februari) is het officiële startschot van Studentmeesters in het wijkcentrum ’t Dok in Almelo. Bent u nu geïnteresseerd en wilt u graag meer te weten komen over Studentmeesters, dan kunt u terecht op de website van Studentmeesters. Direct aanmelden voor huiswerkbegeleiding kan via: https://www.studentmeesters.nl/aanmelden/.