Op maandag 25 februari 2019 is Studentmeesters gestart met het aanbieden van huiswerkbegeleiding in het wijkcentrum ’t Dok aan het Sumatraplein te Almelo. Het concept van Studentmeesters is zowel eenvoudig als doordacht: Scholieren worden, na de reguliere schoolactiviteiten, begeleid met hun huiswerk door de inzet van WO- of HBO-studenten van de Universiteit Twente of Saxion Hogeschool.

Locatiemanager Bea Plasmeyer: “Er is grote aandacht voor het aanleren van plannings- en studievaardigheden. De huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat een kind zelfstandig en gestructureerd leert werken. Thuis is er rust rond het schoolwerk”.

Leerlingen van alle middelbare scholen zijn welkom op onze nieuwe locatie.”

 “Onze missie is dat huiswerkbegeleiding en bijles laagdrempelig en toegankelijk moet zijn voor alle leerlingen, van de brugklas tot aan de examenklas.

“Ook voor de ouders moet deze vorm van begeleiding financieel interessant zijn. Het moet betaalbaar blijven. Daarom hebben we besloten om de prijs voor huiswerkbegeleiding laag te houden” aldus Plasmeyer. “En van een wachtlijst hebben wij geen last!”