Voor de meeste studenten is het einde van de vakantie alweer in zicht en begint de studie alweer bijna. Ze zeggen dat je studieperiode de leukste tijd is van je leven, helaas is dit ook een hele dure periode. Om jouw studentenleven te bekostigen, is het dus haast wel noodzakelijk om een bijbaantje te nemen. Maar wat is nou de ideale bijbaan om naast jouw studie te doen?

Dé ideale bijbaan

Als student zijnde ben je natuurlijk altijd druk met school en niet te vergeten, met jouw sociale leven bijhouden. Daarom wil je een flexibele bijbaan die bij jouw dynamische studentenleven past. Het liefst met flexibele werktijden zodat jij zelf jouw uren kunt indelen. Het moet dan ook niet te ver weg van jouw huis liggen zodat je niet teveel tijd kwijt bent aan reistijd. Uiteraard wil jij jouw spaarzame vrije uurtjes goed besteden en wel een bijbaan hebben wat binnen jouw interesses ligt. Daarnaast moet jij jouw studentenleventje onderhouden en wil je een bijbaan met een lekker salaris. Als een bijbaan aan (meerdere van) deze voorwaarden voldoet, dan kun je het wel dé ideale bijbaan noemen. Gelukkig bestaat er zo’n bijbaan, er bestaan er maar liefst twee! Help andere studenten door ze met hun huiswerk te begeleiden of bijles te geven!

Bijlesgevers / Huiswerkbegeleider

Ben jij goed in een bepaald vak op school? Vind jij het geen probleem jouw kennis hierover te delen met studiegenoten. Dan kun jij hierin bijles geven. Je kunt je eigen uren indelen en bent flexibel.

Als huiswerkbegeleider heb jij een coachende rol. Je helpt je studiegenoten bij een planning maken en je motiveert ze om hun huiswerk met een goed resultaat af te ronden.

Neem eens een kijkje bij XL Studenten Uitzendbureau. Voor beide functies is het belangrijk dat jij geduldig bent en duidelijk iets kunt uitleggen.